Znalazłem bardzo ciekawy przepis na batoniki energetyczne w grupie Drużyna Łódź Maraton "Dbam o Zdrowie" , autorem przepisu jak i zdjęcia jest Pani Sylwia Pastuszko. Wygląda pysznie więc postanowiłem się nim podzielić:
250 g płatków owsianych górskich
200g żurawiny rozdrobnionej
100g płatków migdałowych i
około 150g dowolnej mieszanki tu suszone banany i orzechy nerkowca-lekko rozdrobnić
Wszystko wymieszać i zalać podgrzanym mlekiem skondensowanym (puszka) z 2 łyżkami miodu. Wszystko wymieszać i wysyłać na blachę wyłożoną papierem. Wyrównać i dognieść by docisnąć. Całość do piekarnika na 60 min na 130-140 stopni. Po wyjęciu odczekać 15 min, pokroić i poczekać aż wystygnie
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz